reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Petter Eide (SV) sier han skal sende et skriftlig spørsmål til justisminister Monica Mæland (H), der han spør henne hvordan man kan gå fram for å få stoppet praksisen der noen menigheter nekter folk å være sammen med familien sin. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vil ha slutt på interne domstoler i trossamfunn

– Vi kan ikke ha parallelle domstoler som dømmer folk ut av familien sin, mener SVs Petter Eide, etter å ha sett NRK- dokumentar om Jehovas vitner.

Av NTB | 19.11.2020 05:08:00

Politikk: Onsdag kveld viste NRK Brennpunkt en dokumentar om Jehovas vitner, og om hva som skjer med medlemmer i trossamfunnet som blir ekskludert.

Petter Eide (SV), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, er opprørt:

– Norge skal norsk lov gjelde for alle. Det skal ikke være anledning for religiøse grupper, som dømmer folk til egne religiøse straffer, sier han til NRK Kveldsnytt onsdag.

Eide sier til Vårt Land at han er kritisk til at Jehovas vitner beskytter seg bak religionsfriheten. Han viser til artikkel 8 av Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som beskytter retten til familieliv.

I dokumentaren forteller et tidligere medlem av Jehovas vitner om hvordan hun ble ekskludert fra trossamfunnet. Nå får hun ikke ha kontakt med familien sin.

– Det er ikke bare Jehovas vitner dette gjelder, men også andre kristne og muslimske menigheter, understreker Eide.

Pressetalsmann Tom Frisvold i Jehovas vitner har ikke sett dokumentaren og ønsker ikke å kommentere innholdet. Han sier de ble tilbudt å være med, men at de sa nei.

(©NTB)

Flere nyheter: