Menu
Partileder Audun Lysbakken har all grunn til å smile bredt. Han er den SV-lederen som har oppnådd høyest antall medlemmer noensinne. Her fra partiets valgvake på Rockefeller i fjor høst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

SV satte ny medlemsrekord i fjor

Nesten 4.000 personer meldte seg inn i SV i fjor. Aldri før har partiet hatt så mange medlemmer som nå.

Av NTB | 09.01.2020 11:54:59

Politikk: Sosialistisk Venstreparti melder om en betydelig vekst i medlemstallet i fjor, da 3.874 personer meldte seg inn. Ved utgangen av 2019 hadde SV 15.195 medlemmer – det høyeste medlemstallet noensinne, viser en oversikt NTB har fått.

– Dette er vi kjempefornøyd med. Det viser at mange ønsker å ta i et tak for en mer rettferdig fordeling og for å kutte klimautslipp, sier partileder Audun Lysbakken til NTB.

Nettotallene – når medlemmer som først må betale kontingenten 1. juni i år tas ut – viser at SV har hatt en økning på 22 prosent i medlemsmassen det siste året og på 33 prosent de siste tre årene.

Den tidligere medlemsrekorden på 13.933 ble satt i 1992, da Erik Solheim var i midten av sin tiårige periode som leder. Det laveste antallet medlemmer de siste ti årene hadde SV så sent som ved utgangen av 2014, to år etter at Kristin Halvorsen gikk av etter 15 år som leder. Da hadde 8.887 personer betalt kontingenten.

Også Rødt og Miljøpartiet De Grønne har hatt en solid vekst i antall medlemmer de siste årene.

(©NTB)

Flere nyheter: