Menu
Etter bare en drøy måned som statsråd får fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) et mistillitsforslag mot seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

SV fremmer mistillitsforslag mot fiskeriministeren

Saken oppdateres.

Av NTB | 28.02.2020 11:46:23

Politikk: – Vi har ikke tillit til Geir Inge Sivertsen som fiskeriminister, slår SV-leder Audun Lysbakken fast.

SV hadde i utgangspunktet krevd at statsminister Erna Solberg måtte gi Sivertsen sparken i statsråd fredag. Bakgrunnen er at Sivertsen urettmessig søkte om og mottok 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune, samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.

Sivertsen har nå betalt tilbake pengene.

– Mistillit er riktig fordi statsråden har mottatt etterlønn han ikke skulle hatt, og ikke ryddet opp før dette ble en sak i mediene, sier han.

– Denne saken burde vært løst av Erna Solberg. Når hun ikke tok grep i statsråd i dag, er det tydelig at bare Stortinget kan sørge for en reaksjon mot fiskeriministeren, sier han.

Arbeiderpartiet teller foreløpig på knappene om de vil stille seg bak mistillitsforslaget, opplyser næringspolitisk talsmann Terje Aasland til NTB.

Overfor NTB har kilder ved Statsministerens kontor (SMK) omtalt saken som et politisk spill fra opposisjonen.

– Det faller på sin egen urimelighet. Det viser at SMK bagatelliserer noe som opplagt er alvorlig, mener Aasland.

De siste dagene har det også kommet fram at Sivertsen beholdt flere styreverv etter at han ble statssekretær og senere fiskeriminister, noe som er i strid med stillingsinstruksen.

Blant annet undertegnet han på en årsmelding fra et byggefirma i januar i kraft av å være styreleder.

Likevel er det riktig å fremme mistillitsforslag, mener Lysbakken.

– Vi har ikke tatt endelig stilling, men vurderer dette nå. Men det er kommet fram så mange ting at vi ikke har tillit til statsråden lenger. Det som er avdekket til nå, er meget alvorlig, sier han.

Sivertsen skal også ha mottatt dobbelt lønn som ordfører og statssekretær i november og desember i fjor.

Flere nyheter: