Menu
Jarl Magnus Riiber vant søndagens verdenscuprenn i kombinert i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Suverene Riiber har VM-planen klar

Jarl Magnus Riiber (22) vinner og vinner og vet akkurat hva han skal gjøre for å være i toppform under neste års VM i Oberstdorf.

Av NTB | 26.01.2020 16:15:37

Sport: Prøve-VM kunne knapt ha gått bedre for verdenscuplederen i kombinert. Han gikk Norge suverent inn til lagseier lørdag, og han kontrollerte inn til ny seier i søndagens individuelle renn i neste års VM-løyper.

– Jeg kunne ha satt et godt nedslag i bakken, og langrennsformen kunne ha vært hakket hvassere. Bortsett fra det, var dette en kjempebra helg for meg, sa Riiber til NTB etter dobbeltseieren i Oberstdorf.

Norsk kombinert har tatt store steg denne sesongen. Ikke minst er laget blitt langt mer stabilt i hoppbakken.

Det store spørsmålet er om Heming-løperen er i stand til å holde den stabile formen ved like i nye 12 måneder.

– Det vi har startet på er fortsatt ganske nytt og friskt, og vi trenger fortsatt tid til å utvikle oss som langrennsløpere. Jeg liker veldig godt den jobben vi har gjort i hoppbakken, og den kommer fram i resultatene også. Jeg føler at vi jobber bra, sa Riiber.

– Det blir en utfordring, og vi skal ikke bli for høye på oss selv. Dette må vi jobbe med, og vi skal ikke undervurdere den jobben som ligger foran oss, sa Graabak til NTB.

Graabak var aldri med og kjempet om søndagens seier. Den sto mellom Riiber, Jens Luraas Oftebro og østerrikeren Franz-Josef Rehrl.

Vi satt hele tiden med en følelse av at Riiber ville avgjøre til slutt.

– Ja, jeg hadde god kontroll på dette. Det ble en stillingskrig, og jeg merket at det var vanskelig å gå fra. Da var det bare å prøve å øve på avslutningen i det som er neste års VM-løyper.

– Det er lite hvile og mye jobbing. Det passer bra det om vi stiller i god langrennsform. Jeg tror at vi skal klare å prikke inn det.

– Og Schattenbergbakken, den kan du?

– Jeg har ikke vært på treningsleir. Jeg har følt meg hjemme her fra første stund, og jeg tror at jeg bare gjøre det enkelt foran neste års VM også.

Søndag ble han utfordret av Jens Lurås Oftebro i bakken. 19-åringen satte nedslag og slo Riiber på det, selv om Riiber var lengst.

– Jens matcher toppnivået mitt veldig bra, og det er ganske imponerende, skrøt Riiber.

– Det var et kjempebra hopp. Jeg har lært bakken litt å kjenne, og jeg har lært at det er fordel å hoppe bra. I dag følte jeg meg tung i løypa, men vi har trent mye i det siste før vi skal konkurrere i Seefeld-trippelen til uka, sa stortalentet Oftebro.

Kollega Jørgen Graabak, som søndag gikk inn til 4.-plass, er klar over jobben som venter i etterkant av årets opptur.

– Hva synes du om løypene?

(©NTB)

Flere nyheter: