Menu
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

«Susanne» dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot barn

En 24 år gammel mann utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til å utføre seksuelle handlinger via webkamera. Nå er han dømt til ni års fengsel.

Av NTB | 15.04.2019 21:40:21

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg ble revet med. Det var spennende å tenke på at de trodde jeg var en jente, sa mannen da han forklarte seg i retten, ifølge Bergens Tidende.

Han erkjente i Bergen tingrett at han ved å utgi seg for å være 16 år gamle Susanne gjennom flere år, fikk en rekke mindreårige gutter, samt én jente, til å begå seksuelle handlinger med seg selv og hverandre foran webkamera. Over en periode på fem år deltok han i 154 straffbare nettsamtaler, ifølge dommen.

– Chattene er til dels svært grove, med beskrivelse av smertefulle overgrep, neddoping av barn og oppfordring til andre om å begå overgrep, skriver retten i domspremissene.

I tillegg til straffen på ni års fengsel må 24-åringen betale de fornærmede i saken til sammen over 1 million kroner i oppreisningserstatning. Samlet gjelder dommen 23 straffbare forhold. Saken er en del av det omfattende Dark Room-komplekset.

24-åringen ble pågrepet i Bergen i slutten av juni i fjor da han hadde avtalt å møte en 14 år gammel gutt for å ha seksuell omgang med ham. Men det var en voksen person mannen hadde chattet med, og vedkommende hadde varslet politiet.

– I det hele tatt fremstår tiltalte (…) som en person som kynisk, planmessig og viljefast utnytter unge gutter for sin egen tilfredsstillelse, heter det i dommen.

(©NTB)

Flere nyheter: