reklame for Utvik Autoservice
Menu
Et bilde fra luftforsvaret på Sri Lanka viser den Panama-registrerte supertankeren som står i brann i Indiahavet torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Supertanker i brann i Indiahavet

Det er frykt for et stort oljeutslipp etter at det brøt ut brann om bord i supertankeren New Diamond utenfor østkysten av Sri Lanka.

Av NTB | 03.09.2020 16:52:53

Ulykker og naturkatastrofer: Det opplyser Indika Silva, som er talsmann for marinen i landet. Skipet fraktet råolje fra Kuwait. Et av besetningsmedlemmene er savnet, og minst to skal være skadd.

Ifølge Reuters er fartøyet, en såkalt very large crude carrier (VLCC), lastet med 2 millioner fat olje. Oljetankene skal så langt ikke være skadd i brannen. Myndighetene på Sri Lanka frykter imidlertid et oljeutslipp.

Silva forteller at brannen startet i maskinrommet og spredte seg derfra. Fire marinefartøy ble sendt ut for å bistå supertankeren, og da de kom fram hadde 19 besetningsmedlemmer gått i livbåtene. Disse ble plukket opp.

Da marinefartøyene startet slukkingsarbeidet, gikk også kapteinen og to andre fra borde, opplyser han. Besetningsmedlemmet som er savnet, fryktes å ha mistet livet i maskinrommet.

To russiske marinefartøy som lå for anker i en havn på Sri Lanka, er på vei til tankeren. Fly og skip fra den indiske kystvakten er også på vei.

Da brannen brøt ut, var det Panama-registrerte fartøyet rundt 70 kilometer utenfor østkysten av Sri Lanka.

(©NTB)

Flere nyheter: