Menu
Det 15-årige supertalentet Kamila Valijeva imponerte umiddelbart i sin OL-debut og hjalp ROC til ledelse i lagkonkurransen i kunstløp før siste dag. Foto: David J. Phillip, AP / NTB

Supertalentet Valijeva imponerte i OL-debuten

15-årige Kamila Valijeva imponerte umiddelbart i sin OL-debut søndag. Hun utklasset konkurrentene i kortprogrammet under lagkonkurransen i kunstløp.

Av NTB | 06.02.2022 08:35:43

Sport: Den russiske ungjenta, som har fått tilnavnet «frøken Perfekt», beskrives allerede av enkelte kunstløpkjennere som den beste kvinne i sporten noensinne, selv om hennes seniorkarriere så vidt er i gang.

Søndag ble hun belønnet med 90,18 poeng, rett bak sin egen verdensrekord på 90,45 fra EM i januar. Wakaba Higuchi fra Japan var nest best med 74,73.

– Jeg var litt nervøs til å begynne med, men jeg er veldig glad for å være med i OL og gjorde mitt beste. Jeg er fornøyd med å ha hjulpet laget mitt, sa Valijeva.

Sammen med to lagvenninner i Sambo-70-klubben i Moskva ventes hun å sørge for tredobbel ROC-seier i kvinnenes OL-konkurranse. Russerne akter å bli de første kvinner som gjennomfører firedoble hopp i OL.

Yuma Kagiyama fra Japan var best i mennenes friløp, foran russiske Mark Kondratjuk. Etter to dager leder ROC lagkonkurransen med 45 poeng, foran USA 42 og Japan 39.

Lagkonkurransen avsluttes mandag med friløp par, fridans isdans og friløp kvinner.

(©NTB)