Menu
“Millionaires for Humanity” inkluderer “Love, Actually” regissør Richard Curtis, Disney arving Abigail Disney og Ben & Jerry’s medgrunnlegger Jerry Greenfield. FOTO: GETTY IMAGES

Superrike ber om økt skatt

En gruppe på 80 millionærer ber stater verden over om å skattlegge de superrike mye hardere for å hjelpe til med å få økonomien i gang etter koronapandemien.

Av NTB | 13.07.2020 21:14:14

Økonomi og næringsliv: Gruppa som kaller seg «Millionaires for Humanity» består blant annet av Jerry Greenfield, som grunnla iskremselskapet Ben and Jerry’s, filmskaperen Abigail Disney og manusforfatteren Richard Curtis.

I et åpent brev skriver de at millionærer spiller en viktig rolle i å få verden på fote igjen etter koronaviruspandemien.

«Nei, vi er ikke de som pleier de syke på intensivavdelingen. Vi kjører ikke ambulansene som frakter de syke, og vi fyller ikke varer i hyllene eller leverer mat dør til dør. Men vi har penger, massevis av penger – som det er desperat behov for nå og i årene framover, mens verden kommer seg på beina igjen etter denne krisen», skriver de.

Brevet ble publisert før et møte blant finansministrene i G20.

(©NTB)

Flere nyheter: