Menu
Real Madrid-president Florentino Pérez er en av de fremste pådriverne for en europeisk superliga i fotball. I fjor forsøkte tolv klubber seg uten hell. Foto: François Mori/ AP/ NTB.

Superligaklubbene til sak mot Uefa – mandag møtes de i retten

Selskapet som i 2021 forsøkte å danne en europeisk superliga i fotball, har nå gått til sak mot Uefa for brudd på EUs konkurranselovgivning.

Av NTB | 11.07.2022 00:22:56

Politikk: Selskapet, som besto av tolv klubber da de forsøkte å danne superligaen i 2021, består nå bare av Barcelona, Real Madrid og Juventus. De har anklaget Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å misbruke deres markedsposisjon, melder nyhetsbyrået AP.

I april i fjor forsøkte tolv klubber, seks engelske, tre spanske og tre italienske, å danne en europeisk superliga. Planene møtte enorm motstand, og ble raskt slått ned på. Blant annet varslet Uefa at en eventuell gjennomføring av planene ville få konsekvenser for lagenes deltakelse i mesterligaen.

I etterkant trakk flere klubber seg ut av superligaplanene. Det er kun Barcelona, Real Madrid og Juventus igjen av storklubber.

Nå mener selskapet at Uefa har opptrådt urettmessig, og mandag møtes de i EU-domstolen i Luxembourg. De går til sak fordi de ønsker frihet fra Uefa til å gjøre et nytt forsøk på å danne en europeisk superliga.

Uefa sier på sin side at reaksjonene og de varslede sanksjonene mot utbryterklubbene kom av hensyn til å beskytte idrettens spesielle plass i det europeiske samfunnet.

Rettssaken mellom selskapet og Uefa vil foregå over to dager, og dommere fra 15 av EUs 27 medlemsland vil være representert. Det er ikke ventet en avgjørelse i saken før tidligst 2023.

(©NTB)

Flere nyheter: