Menu
Florentino Pérez (midten) er president i Den europeiske superligaen (ESL). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Superligaen havner i EU-domstolen i juli

EU-domstolen skal 11. og 12. juli behandle et søksmål mot Fifa og Uefa fra selskapet bak den mislykkede superligaen i europeisk fotball.

Av NTB | 03.06.2022 13:45:59

Kriminalitet og rettsvesen: Den såkalte European Super League (ESL) gikk rettens vei etter at de internasjonale forbundene avviste planene og klubb etter klubb gjorde kuvending etter først å ha vært med på nyvinningen.

Domstolen i Madrid sendte saken videre til EU-domstolen i Luxembourg. ESL hevder i sitt søksmål at Fifa og Uefa har opptrådt som et kartell og misbrukt sin dominerende markedsposisjon både innen klubbturneringer og for kommersielle rettigheter knyttet til turneringene.

Videre ber saksøkeren om at det innføres «sikkerhetstiltak» som gjør det mulig å etablere og organisere en europeisk superliga.

Nyheten om superligaen med tolv storklubber slo ned som en bombe i Fotball-Europa i april i fjor. Etter bare få dager trakk ni av klubbene seg ut som følge av kraftig motstand fra fans, ligaer og forbund.

Ifølge EU-domstolen er alle de tolv involverte klubbene fortsatt aksjonærer i selskapet som nå har saksøkt Fifa og Uefa.

Det vil ifølge DPA ta mange måneder før det kommer en dom fra EU-domstolen i saken.

(©NTB)

Flere nyheter: