Menu
Marius Lindvik leverte konkurransens beste hopp i den blandede lagkonkurransen fredag. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB

Superhopp av Lindvik da Norge tok 2.-plass i blandet lagkonkurranse

Den norske kvartetten endte på 2.-plass i den blandede lagkonkurransen i Willingen, slått bare av Slovenia. Marius Lindvik leverte konkurransens beste hopp.

Av NTB | 28.01.2022 18:06:43

Lindvik hadde et av de beste hoppene i første omgang med 138 meter, men han slo til med 147,5 meter i finalen og fikk konkurransens klart beste poengsum.

– Det var helt fantastisk. Det var høydepunktet i dagens konkurranse, sa landslagssjef Alexander Stöckl til Viaplay om Lindviks sistehopp.

– Jeg var litt tidlig i første omgang, men traff hakket bedre i finalen, og da ble det drusing. Jeg er veldig fornøyd med konkurransen, sa Lindvik selv.

Halvor Egner Granerud og Silje Opseth fikk det også bra til, mens Thea Minyan Bjørseth ikke fikk taket på den store bakken. Hun var femte og sjette best i sin gruppe og tapte kraftig til slovenske Ema Klinec.

De øvrige norske var enten best eller nest best i sin gruppe i begge omganger. Granerud var i likhet med Lindvik «gruppevinner» i finaleomgangen.

Slovenia seiret klart med 862,6 poeng, 62,9 foran Norge og 83,1 foran Østerrike.

– Det var ingen maks dag for min del. Jeg har ikke funnet helt ut av hoppingen i denne bakken. Når ting ikke stemmer i en stor og fin bakke så blir man litt sårbar, men jeg håper å få til noen gode hopp her i helgen, sa Bjørseth til Viaplay.

– Det var litt stor avstand etter Theas første hopp, men de tre andre hentet inn en del poeng og gjorde det spannende. Thea var bedre i andre omgang, men er fortsatt ikke der hun kan være. Hun var nok også litt nervøs, sa Alexander Stöckl.

Granerud hoppet 137,5 og 128,5 meter, Opseth 132 og 132,5.

– Jeg er godt fornøyd med det jeg fikk til og med at vi hang så godt med, sa Opseth.

– Det har vært en god dag i bakken, sa Granerud.

Det er individuelle verdenscuprenn både for menn og kvinner lørdag og søndag.

Bjørseth hoppet 101,5 og 110,5 meter i sine to hopp. Hun tapte 49,9 poeng til Klinec i første omgang og 38,3 i den andre. Det utgjorde slovenernes seiersmargin og litt til.

Han så mye å glede seg over.

(©NTB)

Flere nyheter: