Menu
Ragnhild Mowinckel & co. fikk ikke kjørt super-G-finalen i Lenzerheide. Foto Alessandro Trovati / AP / NTB

Super-G-finalene i Lenzerheide avlyst

Snøvær og tåke førte til at også verdenscupfinalene i super-G i Lenzerheide måtte avlyses.

Av NTB | 18.03.2021 11:54:21

Sport: Onsdag satte værgudene en stopper for utforfinalene i verdenscupene, og torsdag måtte arrangørene i Sveits tåle en ny tung nedtur.

Allerede torsdag morgen ble det bestemt at man skulle kjøre en forkortet løype på grunn av tett tåke, men ved 11-tiden ble beslutningen om at begge de planlagte rennene måtte avlyses.

– Det ser ut som om at vi er på feil sted til feil tid, sier renndirektør Markus Waldner ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Blant mennene går dermed krytallkulen til den østerrikske VM-vinneren Vincent Kriechmayr. Han vant med 83 poeng foran sveitsiske Marco Odermatt, mens blant kvinnene var det allerede klart at Lara Gut-Behrami stakk av med trofeet.

Aleksander Aamodt Kilde, som har vært ute med kneskade siden midten av januar, endte på femteplassen med 172 poeng. Kjetil Jansrud ble nummer sju, mens Adrian Smiseth Sejersted ble nummer ni.

Blant kvinnene ble Kajsa Vickhoff Lie best av de norske fartskjørerne med sjuendeplass, mens Ragnhild Mowinckel ble nummer 16.

I sammenlagcupene leder franske Alexis Pinturault for menn og slovakiske Petra Vlhova blant kvinnene foran helgens finaler i storslalåm og slalåm i Lenzerheide.

(©NTB)

Flere nyheter: