Menu
Jonna Sundling jublet hemningsløst for gull på sprinten. Hun vant foran lagvenninne Maja Dahlqvist. Foto: Heiko Junge / NTB

Sundling vant sprinten i OL – Ingen norske kvinner i finalen

Jonna Sundling var sterkest og vant gull på langrennssprinten i OL på kvinnesiden. Finalen gikk uten norske utøvere.

Av NTB | 08.02.2022 13:21:47

Sport: Sundling var i egen klasse i finalen, noe hun var også i kvalifiseringen og i de øvrige utslagsrundene. Hun sikret gullet 2,88 sekunder foran Maja Dahlqvist på sølvplass, mens Jessie Diggins vant bronse.

Det ble ingen medalje på Maiken Caspersen Falla. Hun var på seierspallen på sprinten i OL både i 2014 og 2018, men greide det ikke i år. Det ble klart da Falla røk ut i det andre semifinaleheatet. Der vant Emma Ribom foran Diggins og gikk videre til finalen. Falla endte på 4.-plass og røk ut.

Tiril Udnes Weng røk i det første semifinaleheatet, etter å ha kommet seg så vidt videre fra kvartfinalen.

Der gikk hun videre med knappest mulig margin da hun fikk tåspissen akkurat foran Natalja Neprjajeva. I semifinalen ble det for tøft i kamp mot svenske gullfavoritter.

Tvillingsøster Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold røk ut i kvartfinalen.

– Det var en skuffelse. Jo mer jeg går gjennom mixed zone, jo mer innser jeg hvor dårlig dette løpet var, sa Lotta Udnes Weng til NTB etter kvartfinaleexiten.

– Jonna Sundling går brutalt fort. Det er helt ekstremt det hun gjør her, men etter henne er det ganske jevnt, sa Falla til Discovery etter prologen.

For fire år siden endte Falla på sølvplass bak svenske Stina Nilsson i Pyeongchang. Nilsson har blitt skiskytter og gikk dermed ikke langrennssprinten i Beijing.

Therese Johaug stilte heller ikke på sprinten. Hun blir derimot å finne i 10 kilometer klassisk torsdag.

Sundling var en sterk gullkandidat, noe som ble klarere og klarere gjennom utslagsrundene på OL-sprinten.

Gullvinneren var ute med skade på starten av sesongen, men debuterte med 2.-plass på sprinten i Dresden 18. desember bak Dahlqvist. Sistnevnte hadde vunnet alle fire sprintrenn hun hadde stilt opp i denne sesongen før OL.

Verken Sundling eller Dahlqvist var med i Tour de Ski, der det ble gått sprintrenn både i klassisk og fri teknikk.

Svenskene duellerte derimot i den skandinaviske langrennscupen i Falun 7. januar, der Sundling stakk av med seieren på sprinten foran Dahlqvist i generalprøven før OL.

Falla måtte også skuffet innse at medaljehåpet røk i neste utslagsrunde. Hun følte at hun var i god form etter å ha gått inn til 16.-plass på prologen, der hun ble veldig imponert av Sundling.

Det var ingen stor overraskelse at Sverige stakk av med sprintgull i andre OL på rad.

(©NTB)