Menu
Jonna Sundling fra Sverige vant i Falun som i OL i Beijing. Foto: Heiko Junge / NTB.

Sundling lekte seg til Falun-seier

Jonna Sundling (27) vant den klassiske langrennssprinten i Falun på overbevisende vis. Maiken Caspersen Falla (31) kom på sjetteplass.

Av NTB | 11.03.2022 13:55:12

Sport: Sundling vant prologen med hele 8,41 sekunder på neste kvinne og kontrollerte fullstendig i både kvart- og semifinale. Heller ikke i finalen møtte hun noen motstand, og var i tet fra start til mål.

Seieren var sjeldent overlegen. Akkurat som i prologen var hun 8,41 sekunder raskere enn nummer to, som var Slovenias Anamarija Lampic. 3.-plassen gikk til svenskenes Maja Dahlqvist.

Dahlqvist sikret seg seieren i sprintverdenscupen.

– Jeg vet ikke hva seieren skyldes, men i de siste ukene har formen vært virkelig bra, sa Sundling i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Jeg hadde veldig lyst på en finaleplass. Jeg måtte gå på i motene fordi jeg ikke er god nok i nedoverbakkene. Jeg ble skikkelig sliten, men jeg er fornøyd, jeg, sa hun.

Deretter skrøt hun av vinneren.

– Sundling er helt ellevilt god. Jeg må sette meg ned etter sesongen og se hva som gjør at hun er så god. Det bør være noe å lære av henne, sa Falla til Viaplay.

– Jeg ble litt stresset, men merker fortsatt at jeg blir sliten, og at det koster. Dette var kjempebra fram til fallet, sa Weng til Viaplay.

Lotta Udnes Weng ble disket for ulovlige skøytetak i kvartfinalen. Søsteren Tiril falt i prologen og tok seg ikke til finalene.

Maiken Caspersen Falla tok seg til semifinalen som «lucky loser». Der var hun helt sluttkjørt. Drammen-vinneren måtte nøye seg med 6.-plass.

Anna Svendsen ble slått ut i semifinalen og nådde ikke finalen. Et glipptak sendte Heidi Weng ut av semifinalen. I samme heat ble også Julie Myhre utslått.

(©NTB)

Flere nyheter: