reklame for Utvik Autoservice
Menu
Grisle Odin G.L. toppet en stor helg for travtrener Øyvind Tjomsland på Bjerke, med sterk seier i Norsk Derby. Hesten eies av de svenske langrennsesset Frida Karlsson. Foto: Girlpower HB / NTB scanpix

Suksesstrenerens juniorlag sprang inn 4,5 millioner på Bjerke

Øystein Tjomsland dominerte de pengestinne klasseløpene på Bjerke denne helgen. Juniorlaget til suksesstreneren fra Sørlandet vant tre av de største løpene.

Av NTB | 13.09.2020 21:22:54

Sport: Hans 3- og 4-åringer er av eksepsjonelt merke, og i tur og orden vant Tjomslands hester hoppeavdelingen av Norsk Travkriterium (Føynland Anna), Kriteriet (Tangen Bork) og Derby (Grisle Odin G.L.). De 14 finalistene Tjomsland hadde med seg på hestetransporten fra Sørlandet sprang totalt inn over 4,5 millioner kroner.

Størst av samtlige prestasjoner var utvilsomt Grisle Odin G.L.s seier i Derby-finalen. Til tross for en startgalopp som gjorde sitt til at hesten tapte 100 meter og havnet tilsynelatende håpløst langt bak konkurrentene, var Tjomslands årgangsener likevel sterk nok til å komme tilbake og kneble stallkameraten Havglimt i det siste steget.

Grisle Odin G.L. eies for øvrig av det svenske langrennsesset Frida Karlsson.

– Dette er helt spinnvilt. Konkurransen på disse dagene er så hard, og det er så vanskelig å vinne disse løpene. Det er disse opplevelsene mine hesteeiere lever for, sa Tjomsland til Equus.

(©NTB)

Flere nyheter: