Menu
Kåre Mol (til høyre) var rørt og fornøyd etter at gullmedaljen til Anders Mol (til venstre) og Christian Sørum var i boks i Tokyo-OL i august. Foto: Heiko Junge / NTB

Suksesstrener Mol i tenkeboksen etter OL-gullet – vurderer ny rolle

Kåre Mol har vært sterkt delaktig i Anders Mol og Christian Sørums suksess. Nå skal han tenke seg godt om før han blir med videre i like stor grad.

Av NTB | 25.09.2021 09:07:29

Sport: – Jeg har jo holdt på med dette prosjektet utrolig lenge. Anders og Christian har hatt og har som motto at «dette er kun begynnelsen». Jeg er i en litt annen fase, sier Kåre Mol til NTB.

Som faren til Anders og trener for begge har han vært involvert helt fra starten i prosjektet «Beachvolley Vikings» i 2015. Storebroren til Anders, Hendrik, fetter Mathias Berntsen og Jetmund Berntsen er også med på laget. Kåre Mol sa opp jobben for å satse, og Tokyo var målet.

I 2018 slo de for alvor gjennom i toppen av sandvolleyballverden. Siden har tre strake EM-gull, VM-bronse og 13 seirer i verdensserien blitt toppet med OL-gull og et fjerde EM-gull.

Nå vil Kåre Mol kjenne etter og se om han har nok å gi.

– Jeg har bedt om betenkningstid for å se hvor mye jeg orker å være involvert. Jeg har holdt på siden 1996 da kona (Merita) mi spilte. Dette laget er bygget opp fra «scratch». Det har ikke kostet så mye de siste to årene, men innsatsen vi har lagt i det, har vært enormt krevende, sier han.

Nå vil han kanskje jobbe mer normalt i hverdagen med ting som gir ham energi i volleyballen. Mol lister opp to ting:

* Få barn og unge til å drive med idrett.

* Ta vare på de som blir gode i systemet.

I høst venter en etterlengtet ferie for Kåre og Merita.

– Vi har bestilt oss en tur. Det er jo 20 år siden vi har gjort! påpeker han.

– Jeg må ha mer tid til å ha helgefri av og til. Det er noe man som trener sjelden har, legger han til.

Sønnen Anders tror det blir bra at han i første omgang trekker seg litt tilbake fra sin rolle.

– Han har brukt mye tid borte fra familien. Jeg håper at han kan være litt ferdig med dette prosjektet nå og sitter litt i bakgrunnen og drar litt i snorene. Han må ikke være i «frontlinjen» og hele tiden være på treningsfeltet. Han må få seg litt pause, sier Anders Mol til NTB.

– Det blir viktig å finne ut hvor jeg kan gjøre mest nytte for meg. Det er en del ting som er slitsomt i jobben. Det er mye reiser, det å ikke ha sommerferie, eksemplifiserer han.

Han har allerede meldt fra at han ikke blir med til World Tour-finalen i oktober. Der blir teamets andre trener Jetmund med.

(©NTB)

Flere nyheter: