Menu
Styremedlem Christopher Waller (til venstre) sier at han vil støtte en renteoppgang på 0,75 prosentpoeng også på rentemøtet i neste måned. Sentralbanksjef Jerome Powell (nummer tre fra venstre) har allerede signalisert at økningen kan bli så stor. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Styremedlem i USAs sentralbank støtter nytt stort rentehopp

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli.

Av NTB | 19.06.2022 00:30:56

Økonomi og næringsliv: Onsdag kunngjorde Federal Reserve det største rentehoppet i USA på nesten 30 år ved å sette opp styringsrenten med 0,75 prosentpoeng. Hensikten er å få kontroll over inflasjonen.

Sentralbanksjef Jerome Powell sa at det er mulig at det blir en ny økning på 0,75 prosentpoeng også på rentemøtet i juli. Nå varsler et av sentralbankens styremedlemmer støtte til et slikt scenario.

– Hvis dataene som kommer inn, blir som jeg forventer, kommer jeg til å støtte en renteoppgang av tilsvarende størrelse på møtet vårt i juli, sa Waller i en tale på en konferanse i Dallas i Texas lørdag.

– Sentralbanken satser alt på å gjenopprette prisstabilitet, sa han.

De siste ukene hadde sentralbanken sendt signaler om en renteoppgang på 0,5 prosentpoeng på onsdagens rentemøte, men overraskende vekst i inflasjonen, den raskeste på fire tiår, endret bildet, og oppgangen ble på 0,75 prosentpoeng i stedet.

(©NTB)

Flere nyheter: