reklame for Sheiken Bowling
Menu
Koronapandemien satte en stopper for årets OL og Paralympics i den japanske hovedstaden Tokyo. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix

Styremedlem: Avgjørelse om Tokyo-OL må vente til våren

Om Tokyo-OL kan finne sted i 2021, avhenger av koronapandemien. Et medlem av den lokale organisasjonskomiteen sier at en avgjørelse ikke må tas før i vår.

Av NTB | 05.06.2020 07:49:01

Sport: Toshiaki Endo, som er visepresident i Tokyo-OLs organisasjonskomité, fremhever at det er viktig å avklare koronasituasjonen og dens potensielle påvirkning på sommerlekene.

– Å ta ut utøvere omtrent i mars vil bli en stor utfordring. Organisasjonskomiteen trenger å ta en eller annen avgjørelse om situasjonen da, sier Endo ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Uttalelsene er ifølge nyhetsbyrået de første i offentligheten fra et styremedlem om OL og Paralympics faktisk kan avholdes i 2021.

– Det er fortsatt mange anslag, og det er uklart hvordan koronasituasjonen vil være neste sommer. Det er fortsatt for tidlig å diskutere om lekene kan avholdes eller ikke, sier han.

Endo opplyser at Den internasjonale olympiske komité (IOC) ikke har satt en tidsfrist for en avgjørelse om arrangementet i 2021. Årets sommer-OL og Paralympics ble utsatt 24. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: