Menu
Mick Schumacher under kvalifiseringen i Jeddah før han krasjet stygt. Foto: Hassan Ammar, AP / NTB

Stygg krasj for Schumacher i kvalifiseringen – slapp fra det uten alvorlig skade

Mick Schumacher mistet kontrollen i en sving under kvalifiseringen til Saudi-Arabias Grand Prix og krasjet i 240 km/t. Han slapp heldig fra det.

Av NTB | 26.03.2022 21:49:27

Sport: Tyskeren ble sittende urørlig i sin totalvrakede Haas-bil etter å ha kjørt i veggen, og det var en stund stor bekymring for hans tilstand da han ikke ga noe tegn til at det gikk bra med ham.

Laget meldte etter en stund at han var ved bevissthet og på vei til legesenteret i tilknytning til banen i Jeddah. Senere meldte Haas at Schumacher har snakket med sin mor Corinne på telefon. TV-bilder viste ham liggende på en båre, men han snakket og gestikulerte og så ut til å være i god form.

I en pressemelding fra Det internasjonale bilsportsforbundet (FIA) står det at legene som undersøkte Schumacher ikke fant noen fysiske skader, men at han er innlagt til observasjon på Kong Fahad militærsykehus i Jeddah, der han også vil gjennomgå ytterligere undersøkelser.

Schumacher kommer ikke til å kjøre søndagens VM-runde.

– Det beste er at Mick ikke ser ut til å ha pådratt seg noen skader. Han er i gode hender på sykehuset der legene evaluerer ham videre. Basert på det som skjedde i dag har vi besluttet at vi bare stiller en bil i morgensdagens løp, sa Haas-sjefen Günter Steiner.

Ulykken inntraff da Schumacher traff en kant og mistet kontrollen. Kvalifiseringen ble stoppet i en time mens banemannskaper fjernet vrakrester og oljesøl fra banen.

Mick Schumacher er sønn av Formel 1-legenden Michael Schumacher, som ble verdensmester sju ganger.

Schumacher tvitret lørdag kveld at det står bra til med ham. Han takket for alle støttemeldingene han hadde fått og lovet å komme sterkere tilbake.

Det betyr at danske Kevin Magnussen blir eneste Haas-fører på startstrek.

(©NTB)

Flere nyheter: