Menu
Tua Tagovailoa undersøkes etter at han fikk en stygg hodesmell i mandagens NFL-kamp. Han ble sendt på banen igjen bare fire dager etter en annen hodesmell. Foto: Jeff Dean, AP / NTB

Stygg hodeskade for NFL-stjerne – Dolphins granskes for regelbrudd

Tua Tagovailoa, en av de beste unge quarterbacker i NFL, pådro seg en stygg hodeskade mandag. At han i det hele tatt spilte kampen har skapt hissig diskusjon.

Av NTB | 30.09.2022 09:50:47

Sport: Miami Dolphins-stjernen fikk en smell i hodet også i seieren over Buffalo Bills sist søndag. Etterpå var han ustø og virket omtåket, men han ble ikke satt i protokollen for hjernerystelse og kom tilbake på banen. Fire dager senere startet han mot Cincinnati Bengals.

I slutten av første halvdel ble han taklet av 154 kilo tunge Josh Tupou og slengt i bakken så han landet med nakken og bakhodet først. Han ble liggende urørlig med hendene i en unaturlig posisjon foran ansiktet og fingrene spredt ut. Medisinske eksperter sier at det er et symptom på alvorlig hodeskade.

Tagovailoa ble stabilisert og fraktet til sykehus med nakkekrage. Så langt er det opplyst at han har skader i hode og nakke, men at han er bevisst og har full førlighet.

Mye tyder på at han i det minste har fått en kraftig hjernerystelse, og kanskje noe verre.

Både NFL og spillerforeningen innledet gransking da Dolphins klarerte Tagovailoa for videre spill søndag.

– Spillernes helse og sikkerhet er kjernen i vår virksomhet. Vi tenker på Tua og håper han snart blir bra. Vår gransking av mulige regelbrudd fortsetter, tvitret NFLPA.

Chris Nowinski, som driver en stiftelse som jobber for å beskytte spillere og andre mot effekten av hjernerystelser, var sterkt kritisk til Dolphins før kampen.

– Om Tua kommer på banen i kveld, er det et stort steg tilbake for kampen mot hjernerystelser i NFL. Om han får en ny hjernerystelse som ødelegger sesongen eller karrieren hans, vil alle de ansvarlige bli saksøkt, og de bør i så fall miste jobben, trenerne inkludert, skrev han på Twitter.

Med Tagovailoa på sykehus fikk Dophins sitt første tap for sesongen.

(©NTB)