Menu
En mikrobiolog på Hawaii demonstrerer testutstyr for koronavirus tirsdag. Viruset som så langt har tatt livet av over 3.000 mennesker, ser ut til å ha mutert til to varianter. Illustrasjonsfoto: Audrey McAvoy / AP / NTB scanpix

Studie: Koronaviruset har mutert til en ny variant

Forskere har funnet to varianter av koronaviruset. Den ene varianten ser ut til å være mer aggressiv.

Av NTB | 05.03.2020 11:02:16

Medisin og helse: I en studie har forskere ved Universitetet i Beijing og Institut Pasteur i Shanghai identifisert to varianter av viruset, som så langt har tatt livet av over 3.000 mennesker.

Ifølge studien ser den nyeste av de to variantene ut til å være mer aggressiv enn den andre, skriver The Telegraph.

Den ene typen, kalt S-typen, er mildere og mindre smittsom enn den nyere L-typen, som ser ut til å være mer aggressiv og spre seg raskere, skriver forskerne.

L-typen utgjorde 70 prosent av de analyserte tilfellene i studien. Men selv om L-typen ser ut til å spre seg raskere, har utbredelsen av L-typen relativt til S-typen trolig falt siden virusutbruddet begynte, ifølge forskerne.

Ifølge studien er det også sannsynlig at en smittet i USA som testet positivt på koronaviruset 21. januar, hadde begge variantene.

Studien er publisert få dager etter at helseeksperter fra den britiske regjeringen advarte om at viruset kunne treffe Storbritannia i «flere bølger». Det er frykt for at en vaksine ikke vil hjelpe mot den aggressive varianten.

Eksperter som ikke har deltatt i studien, sier funnene er interessante, men advarer mot å trekke håndfaste konklusjoner fra en foreløpig studie, melder Reuters. Forskerne bak studien skriver selv at deres funn krever ytterligere, omfattende studier for å bedre forstå virusets utvikling.

(©NTB)

Flere nyheter: