Menu
AstraZeneca-vaksinen kan virke dårligere mot den sørafrikanske virusmutasjonen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

AstraZeneca-vaksinen mindre effektiv mot sørafrikansk variant

AstraZeneca bekrefter at deres koronavaksine ikke ser ut til å være effektiv mot mildt sykdomsforløp som følge av den sørafrikanske varianten.

Av NTB | 06.02.2021 23:53:14

Medisin og helse: – To doser viste ikke beskyttelse mot mild og moderat covid-19, står det i studien, med henvisning til covid-19 forårsaket av den sørafrikanske varianten.

Vaksinens effektivitet mot alvorlig covid-19 er foreløpig ikke kartlagt, ifølge avisen. Ingen av de over 2.000 som deltok i studien, døde eller ble innlagt på sykehus.

– Vi har imidlertid ikke vært i stand til å ordentlig slå fast hvor effektiv den er mot alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse, fordi testdeltakerne i overvekt var unge og friske voksne, legger han til.

AstraZeneca ville ikke kommentere saken overfor Financial Times og viste til Oxford-universitetet for kommentarer. I en kommentar sier Oxford-universitet blant annet at de kartlegger muligheten for endringer i vaksinen som kan bli nødvendige.

Studien, som ikke er fagfellevurdert, skal publiseres på mandag. Sørafrikanske University of the Witwatersrand og Oxford-universitetet står bak studien.

Til Reuters sier en AstraZeneca-talsmann at tidligere resultater fra studien «har vist begrenset effektivitet mot mild sykdom, primært som følge av den sørafrikanske varianten».

(©NTB)

Flere nyheter: