Menu
En kvinne retter pekefingeren mot en politimann under en minneseremoni i Teheran lørdag kveld for ofrene for flykatastrofen i Iran. Foto: Isna via AP / NTB scanpix

Studenter og kunstnere protesterer mot Irans ledere

Det var søndag demonstrasjoner for andre dag på rad mot Irans myndigheter etter at de innrømmet å ha skutt ned et ukrainsk passasjerfly ved en feiltakelse.

Av NTB | 12.01.2020 17:39:40

Krig og konflikter: Søndag samlet flere hundre studenter seg ved Teheran-universitetet Shahid Beheshti, melder det statsstøttede nyhetsbyrået Isna. De mintes de 176 ofrene og protesterte mot at myndighetene holdt årsaken til onsdagens flystyrt hemmelig helt fram til lørdag.

BBC har publisert en video der studentene gikk utenom amerikanske og israelske flagg som er malt på bakken ved universitetet, i det som ser ut til å være en symbolsk protesthandling mot statlig propaganda.

Store politistyrker var utplassert etter protestene dagen før, men demonstrasjonen ble oppløst på fredelig vis.

Flere fremtredende iranere protesterer også mot myndighetene på andre måter. Den reformvennlige byrådspolitikeren Bahareh Arvin kunngjorde søndag på sosiale medier at hun går av i protest mot regjeringens «løgner og korrupsjon».

En rekke iranske kunstnere, blant dem den berømte regissøren Masoud Kimiai, trekker seg fra den internasjonale filmfestivalen som snart går av stabelen. Samtidig sa to ankere opp jobben sin i statlig TV i protest mot den falske rapporteringen om årsaken til flykatastrofen.

(©NTB)

Flere nyheter: