Menu
Først sa regjeringen nei til strømstøtte for studenter, så ble det foreslått et lån. Nå får studentene støtte på 3.000 kroner som stipend – så kan de holde varmen på hybelen også. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Studenter får strømstipend i ny krisepakke

Regjeringen gir 3.000 kroner som stipend til studenter i ny krisepakke. – Nå kan vi senke skuldrene, sier NSO.

Av NTB | 21.01.2022 21:21:45

Utdanning: Fredag ble regjeringspartiene og SV enige om en ny krisepakke for strøm- og koronatiltak. Først sa regjeringen nei til strømstøtte for studenter, så ble det foreslått et lån. Nå får studentene støtte på 3.000 kroner som stipend.

– Dette er en skikkelig gladnyhet. Det hjelper mange studenter som har vært bekymret for den byrden ved det ekstra lånet. Nå kan vi senke skuldrene, sier leder Tuva Todnem Lund i Norsk studentorganisasjon (NSO) til NTB.

Hun understreker at det nå er viktig at støtten gis ut til studentene så raskt som mulig.

Regjeringens opprinnelige forslag var på 40 prosent stipend, resten lån. SV er fornøyd med at forhandlingene førte til fullt stipend for studentene.

– Studentene er hardt rammet av både høye strømpriser og koronanedstengte deltidsjobber, uten å få dagpenger. Nå kan alle studenter med strømutgifter få 3.000 kroner på konto, uten mer gjeld. Det kan bety mye i en trang studentøkonomi, sier stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård (SV).

SV har forhandlet inn 302 millioner kroner mer til studentene i krisehjelp. Det inkluderer 20 millioner mer til tiltak for psykisk helse for studentene, som også kan gå til studentfrivilligheten, opplyser Øvstegård.

(©NTB)

Flere nyheter: