Menu
Strømsgodsets trenere Bjørn Petter Ingebretsen (tv) og Håkon Wibe-Lund fortsetter ut sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Strømsgodsets hovedtrenere fortsetter ut sesongen

Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har signert en avtale som hovedtrenere for eliteserielaget Strømsgodset ut 2021-sesongen.

Av NTB | 11.06.2021 11:37:58

Sport: De tok over ansvaret etter at Henrik Pedersen gikk av som hovedtrener i april. Nå fortsetter duoen ut sesongen, opplyser klubben på sine nettsider.

– Vi mener det er viktig å skape ro og forutsigbarhet rundt trenerspørsmålet. Spesielt med tanke på det vi som klubb har vært gjennom før sesongen. Vi kan ikke bare leve fra uke til uke og kamp til kamp. Derfor er vi glade for at vi nå har fått på plass en avklaring med trenerne ut sesongen, sier fungerende styreleder Elisabeth Lohk.

Pedersen måtte gå av som Godset-trener som følge av anklager og varsler om rasisme. Han avviste alle anklager. Noen uker senere ble det klart at styreleder Ivar Strømsjordet og daglig leder Dag Linseth Andersen trakk seg fra jobben.

– Vi kjenner klubben veldig godt. Vi har vært gjennom mye og det kan føre til at vi får ro til å bygge og skape et fundament som er stabilt. Vår viktigste jobb nå er å skape et solid fundament i Strømsgodset. Det skal vi gjøre sammen som klubb, sier Wibe-Lund.

Han var assistenttrener under Pedersen. Han fikk tilbud om hovedtrenerjobben etter Pedersens avgang, og da ønsket han å få med seg Ingebretsen. Wibe-Lund var assistent for Ingebretsen sist han trente Strømsgodset i 2018.

– Det vil bidra til å skape bedre dynamikk i gruppa. Det viktigste er at vi får forutsigbarhet i det vi driver med. Fram til nå har det handlet om å skape stabilitet og få ting til å fungere igjen. Nå kan vi se lenger fram og jobbe mer langsiktig

Drammensklubben har tatt tre poeng på de fire første kampene i årets eliteserie. Søndag venter et tøft hjemmemøte mot serieleder Rosenborg.

Wibe-Lund og Ingebretsen ble tatt inn i klubben for å samle troppene.

Ingebretsen omtalte Strømsgodset som en «klovneklubb» etter at duoen tok over klubben i april. Nå kan klubben se framover.

(©NTB)