Menu
Det ville seg ikke for Veton Berisha og Viking i hjemmekampen mot Strømsgodset, som med 0-0 ble første bortelag som tok poeng i Stavanger i Eliteserien i år. Foto: Carina Johansen / NTB

Strømsgodset bremset Viking-toget med 0-0

Strømsgodset ble første lag som tok poeng fra serieleder Viking i Stavanger i år. Drammenslaget fikk med seg et høythengende bortepoeng med 0-0.

Av NTB | 12.05.2022 21:01:29

Sport: Viking skapte store sjanser tidlig, men greide ikke å overliste en opplagt Viljar Myhra i gjestemålet. Det var spilt bare noen få minutter da Niklas Sandberg sendte en pen stikker til Kevin Kabran, som vendte bort Lars-Christopher Vilsvik og fyrte løs fra seks meter, men Myhre svarte med en flott refleksredning.

I det 18. minutt slo Sandberg inn fra høyresiden. Ved lengste stolpe fikk Kristoffer Lie Løkberg hodet på ballen fra kort hold, men Myhras reflekser besto også den prøven.

– Jeg hadde litt å gjøre i dag. Det var en krigekamp, og vi kriget bra, selv om vi gjerne skulle hatt ballen litt mer selv. Vi var «ræva» borte i fjor, nå skal vi prøve å heve oss, sa Myhra til Discovery etter at Godset la på til fire bortepoeng på tre kamper.

Det var en forsvarskamp for Strømsgodset innledningsvis, men laget spilte seg inn i kampen og kom til sjanser selv. Lars-Jørgen Salvesen bommet fra god posisjon foran mål, mens Ipalibo Jack i slutten av den første omgangen skjøt for dårlig da Halldor Stenevik raidet og serverte ham en ypperlig skuddmulighet.

Viking vant sine tre første hjemmekamper i Eliteserien med sammenlagt 8-1 og kom fra sin elleville borteseier mot Molde da 0-3 ble til seier 4-3.

Strømsgodset har reist seg på mesterlig vis etter 0-5-fadesen mot Sandefjord for noen uker siden og fulgte opp helgens 3-0-seier over Rosenborg med en ny god prestasjon.

– Vi hadde egentlig full kontroll, men manglet det siste lille i dag. Tempoet var ikke godt nok til å skape så mye som vi ville, sa Berisha til Discovery.

Viking fortsatte å jage vinnermålet, og et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay endret retning og traff stolpen.

Det ble ikke scoring for vertene i den framskutte kampen, som egentlig skulle vært spilt midt i august. Ett poeng gjør at Viking nå er to poeng foran Lillestrøm, som imidlertid har en kamp mindre spilt.

Viking får besøk av Jerv 16. mai, mens Strømsgodset gjester Kristiansund.

Rett etter pause kom Kabran til kortlinja og slo skrått ut i feltet til Sondre Bjørshol, men hans skudd ble blokkert i siste øyeblikk av en Godset-spiller.

Poenget så ut til å glippe da Veton Berisha fikk ballen i mål i det 79. minutt. Få minutter etter at Zlatko Tripic ble byttet inn serverte han Berisha et framspill som spissen elegant flikket i mål, men han var hårfint offside, og målet ble korrekt annullert.

(©NTB)

Flere nyheter: