Menu
Illustrasjon av Radio Haugaland med tall fra Nord Pool

Strømprisen er høy – men lavere

Strømprisen går videre ned også i morgen. Det er likevel fortsatt høye strømpriser. Med avgifter vil snittprisen lille julaften ligge på 2 kroner og 60 øre per kilowattime.

Av Egil M Solberg | 22.12.2022 20:42:18

Strømkrise: Det er ventet at strømprisene vil ligge på rundt 2 kroner per kilowattime med avgifter den siste delen av desember. Det opplyser analytikere i Lyse.

Strømprisene ligger fortsatt en god del over den forventede prisen, men kan fortsette nedover de neste dagene.

Det er ventet mildt vær i store deler av Europa de neste dagene og det kommer nå mye nedbør og vind. Alt dette bidrar til lavere strømpriser.

Fastprisavtaler for bedrifter

Interessen for fastprisavtaler har vært liten så langt. Pristilbudene har rett og slett vært så høye at svært få bedrifter våger å gå inn på slike avtaler.

Den billigste avtalen for næringslivet så langt, ligger på 111 øre per kilowattime med nettleie og avgifter. Men da med binding i 7 år.

Det bør også tas hensyn til at avtalt mengde i avtalen er bindende, slik at man må vurdere å kun avtale fastpris for det miste aktuelle forbruket. «Overforbruk» vil vises på faktura som «Volumavvik overforbruk til spotpris».

De får nettselskapene som tilbyr fastprisavtaler til næringslivet, kommer med nye og trolig bedre priser på langsiktige avtaler fra den 3. januar.

Les mer om tilbudene her:

* Fortum her: https://bedrift.fortum.no/fastprisavtale
* Fjordkraft: https://www.fjordkraft.no/bedrift/
* Lyse: https://www.lyse.no/bedrift/strom/fastpris

Flere nyheter: