Menu
Sprengkulde har ødelagt vannrør i flere amerikanske delstater, og flere hundre husstander har fått beskjed om å koke drikkevannet. I Houston i Texas hentet innbyggere vann fra en slange i en av byens parker. Foto: AP / NTB

Strømmen tilbake, men vannproblemer i deler av Texas

Strømnettet i Texas er oppe igjen etter uværet, men nå sliter delstaten med vannforsyningen på grunn av frostskadde rør.

Av NTB | 19.02.2021 19:38:17

Økonomi og næringsliv: Kulde og snø forårsaket tidligere i uka strømbrudd for opptil fire millioner kunder i Texas, men fredag meldte strømselskapene at forsyningen var gjenopprettet.

Innbyggernes problemer er imidlertid ikke over, ettersom kulden har ført til store ødeleggelser på drikkevannsforsyningen.

7 millioner innbyggere i Texas fikk fredag beskjed om å koke drikkevannet fordi sprukne rør har ført til redusert vanntrykk og fare for bakterieoppblomstring.

Vannproblemene har også skapt store vansker for sykehus, og flere flyplasser må inntil videre holde stengt.

Også i Tennessee har kulden fått vannrør til å sprekke og 260.000 husstander, blant annet i delstatens største by Memphis, har fått beskjed om å koke drikkevannet.

Memphis International Airport måtte stenge ned fredag som følge av sviktende vanntrykk, og det samme måtte flyplassen i Jackson i Mississippi. 161.000 husstander må inntil videre koke drikkevannet i Mississippi.

(©NTB)

Flere nyheter: