reklame for Utvik Autoservice
Menu
Strengere koronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Strengere restriksjoner i Frankrike

Frankrike har skjerpet koronarestriksjonene ytterligere i forsøket på å få kontroll på smitten i landet. Innstrammingen gjelder i minst fire uker framover.

Av NTB | 04.04.2021 07:13:37

Medisin og helse: De nye reglene trådte formelt i kraft klokken 19 lørdag kveld, på samme tid som portforbudet. Dermed blir de i praksis først gjeldende fra portforbudet heves søndag morgen klokka 6.

I hovedstadsområdet skal en innsatsgruppe på 6.600 personer kontrollere at reglene følges, opplyser politiet i Paris.

Det er allerede innført strengere restriksjoner i flere områder i Frankrike, inkludert i Paris-området, og disse blir nå utvidet til hele landet.

Det nye er at politiet i Paris har forbudt gatesalg av alkohol fra restauranter og barer. I tillegg innføres det reiserestriksjoner igjen. Det betyr at folk kun kan mosjonere eller bevege seg opp til ti kilometer hjemmefra og må ha en gyldig grunn til å reise ut av sitt område.

Det innføres også flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder.

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket til nasjonen i en TV-sendt tale onsdag kveld, der tiltakene ble presentert.

Bakgrunnen er en negativ utvikling i smittetall og antall innlagte på intensivavdelinger. Mer enn 400 personer av 100.000 har blitt koronasmittet i løpet av siste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: