reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Kommuneoverlege i Tromsø Kathrine Kristoffersen på pressekonferansen om koronautbruddet på Hurtigruten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Strenge karanteneregler for Hurtigrute-passasjerer

Passasjerene fra Hurtigruten som sitter i karantene i Tromsø, har strenge regler, men kommuneoverlegen utelukker ikke at det kan skje smittespredning.

Av NTB | 02.08.2020 16:03:22

Medisin og helse: På søndagens pressekonferanse sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen at passasjerene fra Roald Amundsen har strengere regler å forholde seg til enn i en vanlig karantene.

– De gjennomfører et strengere regime, de skal ikke oppholde seg i fellesarealer med andre og være mest mulig inne på sitt eget rom. Hvis de skal ut og må gjennom fellesarealer for å komme seg ut, må de ha på munnbind og bruke håndsprit. De kan være utendørs, men da må de holde avstand til andre, sier Kristoffersen.

På spørsmål om hva kommunen tenker om meldinger om at enkelte passasjerer har brutt karantenereglene og gått på byen i Tromsø, svarer Kristoffersen at kommunen ser med bekymring på det.

– Vi kan ikke utelukke at det har vært smittespredning i forbindelse med det. Vi tar imot det vi får av informasjon om bevegelser der det kan ha vært fare for smittespredning. Dersom noen tester positivt, gjør vi intervju med dem og kartlegger deres bevegelser.

(©NTB)

Flere nyheter: