reklame for Utvik Autoservice
Menu
Et skilt tilbyr utkjøring av mat utenfor en stengt restaurant i Windsor i England tidligere i desember. Foto: Steve Parsons / AP / NTB

Strenge britiske koronarestriksjoner innføres i flere regioner

De strenge smitteverntiltakene som er innført i London og Sørøst-England, utvides til å gjelde mesteparten av landet, opplyser den britiske regjeringen.

Av NTB | 30.12.2020 17:23:02

Medisin og helse: Restriksjoner på nivå 4 innføres nå også i store deler av det sentrale, nordlige og sørvestlige England. Dermed vil de gjelde tre av fire innbyggere i England.

Avgjørelsen er tatt samtidig som den nye muterte virusvarianten har spredt seg til mesteparten av landet. Det antas at varianten er opptil 70 prosent mer smittsom enn tidligere varianter av koronaviruset, men uten at det fører til mer alvorlig sykdom.

Nivå 4 innebærer blant annet at folk anbefales å holde seg hjemme, mens sammenkomster med personer fra ulike husholdninger er forbudt.

I tillegg kan kun butikker som selger nødvendige varer som mat og legemidler, holde åpent, og restauranter og kafeer kan kun selge hentemat og -drikke.

Helseminister Matt Hancock sier at godkjenningen av enda en vaksine til bruk i Storbritannia er gode nyheter, men at den kraftige økningen i antall smittetilfeller og sykehusinnleggelser viser at det er nødvendig å iverksette tiltak der viruset sprer seg.

Britene har allerede tatt i bruk koronavaksinen fra Pfizer/Biontech, og onsdag ga myndighetene grønt lys til vaksinen fra Astra Zeneca og Oxford-universitetet.

(©NTB)

Flere nyheter: