Menu
Håvard Solås Taugbøl er skadd og mister verdenscupkonkurranse i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

Strekkskadet Taugbøl må stå over verdenscuphelg – ute på ubestemt tid

Langrennsløper Håvard Solås Taugbøl har pådratt seg en strekkskade og går glipp av verdenscupkonkurransene i Davos kommende helg.

Av NTB | 12.12.2022 18:57:16

Sport: Taugbøl skadet seg under sprinten på Beitostølen i helgen, og etter flere undersøkelser er det klart at han må stå over Davos-rennene.

– Håvard er siden Beitostølen fulgt opp med medisinske undersøkelser, og disse bekrefter dessverre en mild strekkskade i lår. Han får tett oppfølging av langrenns helseteam og Olympiatoppen fremover, sier landslagslege Ove Feragen.

Feragen sier videre at det er vanskelig å si når Taugbøl vil være tilbake i konkurranse.

Gjøran Tefre fra Førde erstatter Taugbøl i Sveits.

Det var i starten av kvartfinalen på Beitostølen at det nappet til i 29-åringens lår. Han fortsatte litt, men etter hvert måtte han stoppe, tydelig preget av smerter. I etterkant var han klar på at han ville være optimist, men noe renn i Davos blir det ikke.

Taugbøl tok bronse i det siste verdensmesterskapet i Oberstdorf i 2021 og ligger godt an til å få en plass på det norsk laget til klassisksprinten i Planica-VM til vinteren også. Blir skaden langvarig, blir det verre å kapre en av de billettene.

(©NTB)