Menu
SAS-fly står parkert på Gardermoen lufthavn. Nå har pilotstreiken vart en uke. Foto: Annika Byrde / NTB

Streikeregningen for SAS nærmer seg 1 milliard

Etter en ukes streik kan SAS ha tapt mer enn 900 millioner kroner på streiken.

Av NTB | 12.07.2022 01:10:35

Økonomi og næringsliv: Rundt 900 SAS-piloter gikk ut i streik mandag i forrige uke. SAS har selv anslått at selskapet taper 10–13 millioner dollar per dag på pilotstreiken. Det tilsvarer mellom 100 og 130 millioner norske kroner daglig.

SAS-ledelsen ønsker etter det Jacob Pedersen, analysesjef i Sydbank, forstår å spare 800 millioner svenske kroner i året på pilotene.

Jan peker på at streiken medfører et engangstap, mens de eventuelle besparelsene kommer hvert eneste år.

– Derfor er dette verdt å kjempe for for ledelsen. Det handler om langsiktig konkurranse. I den kampen er ledelsen nødt til å gjøre alt som står i deres makt, sier Pedersen til Aftenposten.

Ifølge Parat-foreningen SAS Norge Flygerforening har pilotene tilbudt SAS kostnadskutt på 600 millioner i form av lønn og økt arbeidstid.

SAS hadde 7,8 milliarder svenske kroner i kontanter per 30. juni 2022. Selskapets vurdering er at det har tilstrekkelig likviditet til å møte sine forretningsforpliktelser på kort sikt. Det opplyste SAS tirsdag i forrige uke, da rettsprosessen ble satt i gang etter at selskapet søkte konkursbeskyttelse i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: