Menu
Stefan Strandberg er klar for Vålerenga. Foto: Lise Åserud / NTB

Strandberg tilbake i Norge – klar for Vålerenga

Landslagsstopper Stefan Strandberg returnerer til Norge og skal spille for Vålerenga. Han har fra før 63 kamper for hovedstadsklubben.

Av NTB | 02.08.2022 14:11:06

Sport: Det ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag hvor Strandberg ble presentert. Midtstopperen har spilt i utlandet i lang tid før han returnerer til Eliteserien og Vålerenga.

– Det føles bra, sa Strandberg under en presentasjon.

– I dag er vi stolte. Det er ikke ofte en norsk klubb kan signere en spiller som er en bærebjelke på det norske landslaget, sa VIFs sportssjef Joachim Jönsson.

Prosessen startet i april.

Tidligere på dagen kunne både TV 2, Nettavisen og VG melde at midtstopperen igjen skal kle seg i kongeblått.

Strandberg var sist i Serie A med Salernitana før kontrakten hans gikk ut etter sist sesong.

32-åringen har bred erfaring og kan skilte med 27 landskamper. Han har vært et klart førstevalg på stopperplass etter at Ståle Solbakken tok over som landslagssjef. I forrige uke uttalte Solbakken til NTB at klokken tikket for Strandberg til å finne seg en ny klubb.

I 5-2-seieren over Jerv sist spilte midtbanemann Fredrik Oldrup Jensen stopper ved siden av kaptein Jonatan Tollås Nation.

Strandberg har ikke spilt en klubbkamp siden 7. november i fjor mot Lazio. Hans kontrakt med den italienske klubben kunne ha blitt forlenget med ytterligere én sesong, men Strandberg ble plassert på benken på vårparten.

Fremover skal han spille for et Vålerenga som i det siste har fått en opptur etter en tung sesongstart. De kongeblå står med fire strake seirer og ligger på 6.-plass i serien. Stopperen vil styrke et Vålerenga i medvind i midtforsvaret.

Strandberg ble i 2015 solgt fra Rosenborg til russiske Krasnodar. Der var han innom Ural før han gikk til italienske Trapani etter kontraktens utløp. Deretter ble han sendt tilbake til Ural før han gikk til Salernitana i juli i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: