Menu
Trond Sollied kan være på vei tilbake til RBK. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX.

Strand avviser samtaler med Sollied og RBK om trenerjobb

Dagsavisen erfarer at Trond Sollied og Roar Strand blir Rosenborgs nye trenerduo. Strand selv avviser å ha snakket med Sollied og RBK om jobben.

Av NTB | 01.07.2020 11:17:52

Sport: Dagsavisen hevder å kjenne til at RBK-ledelsen har bestemt seg for hvem som skal etterfølge Eirik Horneland på Lerkendal. Ifølge avisens opplysninger kan det nye trenerteamet komme til å bli presentert allerede onsdag.

Trond Sollied har ikke uttalt seg onsdag, men til Adresseavisen sier Roar Strand at han ikke har hatt samtaler med verken klubbledelsen på Lerkendal eller den Belgia-bosatte trenerprofilen.

– Jeg har ikke snakket med Trond, og jeg har ikke snakket med RBK. Helt seriøst. Det er ikke noe i dette, sier Rosenborg-legenden til lokalavisen.

50-åringen sier videre at han ikke er en aktuell kandidat «per dags dato».

– Men vi kunne blitt et bra team, sier han og gliser.

– Dersom Rosenborg henter meg nå, vil de få en bedre utgave av meg selv enn i 1998. Jeg kan være interessert i RBK-jobben, men det er ikke jeg som bestemmer. I fotballjobber blir du plukket ut. Vi får bare vente og se, sa Sollied til Adresseavisen nylig.

RBK vil ikke bekrefte Dagsavisens opplysninger.

– Vi kommer med opplysninger når vi har fakta på bordet, og da kommenterer jeg det, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til Nettavisen onsdag.

Sollied har siden 1998 trent en lang rekke klubber. På merittlisten står blant annet Club Brugge, Olympiakos, Gent, Heerenveen, Al-Ahli, Lierse, Elazığspor og Lokeren. Jobben i Lokeren hadde han inntil i januar i fjor.

61-åringen har i en årrekke vært bosatt i Belgia.

Roar Strand er en av RBKs aller fremste klubblegender. Han vant 16 seriemesterskap med trønderklubben og var blant annet spiller under Trond Sollieds ledelsen i 1998.

Trond Sollied har vært lansert som en aktuell kandidat til trenerjobben på Lerkendal etter at RBK skilte lag med Horneland i forrige uke. Veteranen fra Mo i Rana har vært klar på at han ønsker seg jobben.

Med Sollied som trener vant RBK seriegull i 1998. I mesterligaen havnet laget på tredjeplass i gruppen samme år, med like mange poeng som puljevinner Juventus. Året før, i 1997, var han Nils Arne Eggens assistent på Lerkendal.

(©NTB)

Flere nyheter: