Menu
Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB

Strammere økonomi påvirker sommeren for mange

37 prosent tror strammere økonomi som følge av økte strøm-, mat- og drivstoffpriser vil påvirke sommeren negativt, viser en ny undersøkelse fra Unicef.

Av NTB | 18.06.2022 12:16:04

Sosiale forhold: I Unicef-undersøkelsen kommer det fram at inntektsforskjeller og prisøkning får innvirkning på årets ferieplaner for nordmenn.

37 prosent svarer at strammere økonomi som følge av økte strøm-, mat- og drivstoffpriser vil påvirke sommeren negativt. Det er klart flest i gruppen med familier med yngre barn som svarer dette – hele 46 prosent. Blant pensjonistene er det kun 30 prosent som svarer det samme.

I undersøkelsen kommer det også fram at 18 prosent i gruppen med lavest husstandsinntekt gruer seg til sommerferien. Kun 5 prosent i gruppen med høyest inntekt svarer dette.

– Mange foreldre gruer seg til den ni uker lange ferien der de ikke kan tilby barna sine noen hyggelige ferieopplevelser på grunn av økonomien. Og prisøkningen i år kommer på toppen av dette, sier direktør for barns rettigheter og bærekraft i Unicef Norge, Kristin Oudmayer.

(©NTB)

Flere nyheter: