Menu
FOTO: DANIEL DENIAZI

Strammer inn reglene for kjøpesenter og butikker

Haugesund kommune har i nye vedtekter i dag innført strenge regler for alle kjøpesenter og butikker som holder åpent under koronakrisen.

Av Egil M Solberg | 17.03.2020 13:48:35

Koronakrisen: Forskriften gjelder for varehandel, fellesarealer på kjøpesentre, varehus og lignende.

Antall kunder samtidig i lokalet tillates i den grad det minimum er plass til en (1) meters avstand mellom hver person, heter det i forskriften.

Virksomhetseier må sørge for rutiner som hindrer sammenstimling og kødannelse.

Den enkelte kunde må også selv sørge for å holde minst en (1) meters avstand til andre i lokalet.

I tillegg gjelder følgende krav til smittevernrutiner:

* Felles berøringspunkter som betalingsterminaler, håndtak, frysere, kjøleskap og handlevogner etc. må rengjøres hyppig. Lister for internkontroll skal føres.

* Muligheter for håndvask, håndsprit, engangshansker eller lignende skal være tilgjengelig for kunder og personell. Den enkelte plikter å etterleve gjeldende krav til smittevernhygiene.

* Det er ikke tillatt å selge smågodt, nøtter eller andre ikke-emballerte varer som brødvarer i skuffer, kaker eller andre varer uten emballasje.

* Brødskjæremaskin er ikke tillatt brukt. Frukt og grønnsaker skal så langt det er mulig forhåndspakkes i passelig kvantum i plastposer av personale.

* All servering som ikke er godkjent av Mattilsynet fra tidligere, er ikke tillatt, slik som servering av smaksprøver/kaffe/te i butikker.

Straff

Brudd på forskriftene kan i verste fall medføre fengselstraff.

Les mer her… (hele forskriften)

Flere nyheter: