reklame for Sheiken Bowling
Menu
Travis McMichael (t.v.), William «Roddie» Bryan (i midten) og Gregory McMichael (t.h.) er alle kjent skyldige i drapet på 25 år gamle Ahmaud Arbery. Fredag får de vite straffeutmålingen. Foto: AP / NTB

Straffeutmåling i saken om drapet på Ahmaud Arbery

Tre hvite menn ble i november funnet skyldige i å ha drept den svarte joggeren Ahmaud Arbery i Georgia i USA i 2020. Fredag kommer straffeutmålingen i saken.

Av NTB | 07.01.2022 08:53:38

35 år gamle Travis McMichael ble dømt for å ha skutt Arbery. Den 66 år gamle faren hans, Gregory, og deres 52 år gamle nabo William «Roddie» Bryan ble dømt for å ha deltatt i jakten på den svarte mannen. Alle tre ble funnet skyldige i drapet.

Saken fikk stor oppmerksomhet i USA etter at en mobilvideo som viste drapet og som ble filmet av en av de tre tiltalte, gikk viralt på internett. Først to dager etter at videoen dukket opp, ble de nå dømte mennene pågrepet av politiet. Det skjedde først tre måneder etter selve hendelsen.

Loven i Georgia tilsier at drap gir livstid i fengsel, med mindre påtalemyndigheten ber om dødsstraff, som er tillatt i den sørøstlige staten. Det har ikke aktor begjært i denne saken.

Det meste av spenningen vil derfor være knyttet til om høyesterettsdommer Timothy Walmsley gir de skyldige en eventuell sjanse til prøveløslatelse. Men skulle dette bli tilfellet, er de tre mennene uansett nødt til å sone minst 30 år i fengsel før de kan søke om prøveløslatelse.

(©NTB)

Flere nyheter: