Menu
Politiets bilde av Derek Chauvin da han ble satt inn for soning av drapsdommen denne uka. 16. juni får han straffeutmålingen. Foto: Minnesota Department of Corrections via AP / NTB

Straffeutmåling for Derek Chauvin 16. juni

Straffeutmålingen for Derek Chauvin, som denne uka ble kjent skyldig i forsettlig drap på George Floyd, er berammet til 16. juni

Av NTB | 24.04.2021 01:19:09

Kriminalitet og rettsvesen: Den 45 år gamle tidligere politimannen, som holdt kneet sitt på nakken til Floyd i over ni minutter til han ikke pustet lenger, risikerer opp til 40 års fengsel for det alvorligste av tiltalepunktene.

Juryen satt sammen i nesten elleve timer før den konkluderte med å kjenne Chauvin skyldig i alle tre tiltalepunkter.

Chauvin, som var på frifot mot kausjon, ble straks påsatt håndjern og ført ut av rettssalen. Han sitter nå i Minnesotas eneste høysikkerhetsfengsel, der han isoleres fra andre innsatte av hensyn til sin egen sikkerhet.

Drapet utløste omfattende protester over hele USA mot politivold og rasisme i politiets rekker. Myndighetene var forberedt på det verste mens juryen satt samlet, men kjennelsen ble mottatt med jubel.

Onsdag besluttet USAs justisminister Merrick Garland at politikammeret i Minneapolis skal granskes for å fastslå om den bruker ulovlig og overdreven makt på jevnlig basis.

(©NTB)

Flere nyheter: