Menu
Gareth Bale berget Wales mandag. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Straffescoring fra Gareth Bale reddet 1-1 for Wales i VM-kampen mot USA

Gareth Bale skaffet straffesparket og satte selv inn 1-1-målet som berget ett poeng for Wales i VM-innledningen mot USA mandag.

Av NTB | 21.11.2022 22:06:55

Sport: Den walisiske utligningen kom åtte minutter før full tid. Da ble Bale lagt i bakken på klønete vis av USA-forsvarer Walker Zimmerman. Straffesparket var det aldri noen tvil om.

Fra krittmerket gjorde Bale som han har gjort mange ganger tidligere. 33-åringen hamret ballen til høyre for den amerikanske sisteskansen Matt Turner. Arsenal-keeperen gikk rett vei, men klarte ikke stanse det harde skuddet.

Dermed fikk Wales med seg det som kan vise seg å bli et svært viktig poeng. Tap i Al Rayyan mandag kunne nemlig vist seg å bli helt utslagsgivende i kampen om en plass i åttedelsfinalene. Skulle både USA og Wales slå Iran og samtidig tape for England, hvilket ikke er usannsynlig, ville det seirende laget mandag ha gått til cupspillet.

Med 1-1 og uavgjort er situasjonen i gruppe B langt mer åpen. England, som slo Iran 6-2 mandag, er den store favoritten til å bli puljevinner.

Scoringen var av det svært fortjente slaget.

Lille-spiller Weah er sønn av fotballegenden George Weah. Sistnevnte, som fikk Gullballen som verdens beste fotballspiller i 1995, har siden 2018 vært president i Liberia. Weah senior avsluttet fotballkarrieren i 2003 etter å ha spilt for store klubber som Paris Saint-Germain, Milan, Chelsea og Manchester City.

Mandag var det imidlertid sønnen som stjal overskrifter i USAs første VM-kamp i Qatar. Fotrappe Timothy Weah skapte trøbbel for det walisiske forsvaret, som flere ganger måtte ty til ulovlige midler for å stoppe de amerikanske angriperne.

Kvaliteten i de avgjørende situasjonen manglet imidlertid veldig lenge.

Med åtte minutter igjen trådte imidlertid Gareth Bale inn i manesjen og reddet hjemlandet, godt hjulpet av en lite heldig inngripen av USA-forsvarer Zimmerman. Bale ble lagt i bakken selv om han sto med ryggen mot mål.

Wales møter Iran i neste runde, mens USA skal ut mot England.

USA så ut til å ha nedkjempet Wales de første 45 minuttene av mandagens kamp. 1-0-scoringen kom ni minutter før pause. Kaptein Christian Pulisic var servitør da Timothy Weah ble frispilt bak Wales-forsvaret. Alene med keeper satte han ballen sikkert ned i høyre hjørne.

Etter en meget sterk åpningsomgang av USA, kom Wales atskillig bedre med etter pause. Waliserne fikk løftet laget høyere i banen og satte stort press på amerikanerne i lange perioder.

(©NTB)