Menu
To menn har fått redusert straffen for Prinsdal-drapet betydelig i lagmannsretten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Straffen reduseres kraftig for to tiltalte etter Prinsdal-drapet

To menn ble i tingretten dømt til 11 og 13 års fengsel for drapet på Halil Kara på Prinsdal i Oslo. Lagmannsretten har nå redusert straffene betydelig.

Av NTB | 11.07.2022 11:17:57

Kriminalitet og rettsvesen: Borgarting lagmannsrett har nå dømt de to tiltalte til fem og et halvt års fengsel. Retten mener drapet var uaktsomt, skriver TV 2.

Tingretten betegnet drapet som en henrettelse, og til sammen fire personer ble dømt. To menn som nå er 22 og 23 år gamle, fikk de strengeste straffene av de fire. Disse har nå fått mildere straff i lagmannsretten. I lagmannsretten ble de dømt for grovt uaktsomt drap og grov uaktsom medvirkning til drap.

Halil Kara (21) ble skutt i hodet utenfor Prinsdal Grill sør i Oslo 10. januar i 2020.

Forsvareren til mannen som er dømt for medvirkning, sier at dommen ikke vil bli anket.

– Han har forståelse for rettens vurderinger av at han var uaktsom. Straffen er en halvering av tingrettens dom. For en ung gutt føles det som å ha fått livet tilbake, sier advokat Øyvind Bratlien.

I tillegg til fengselsstraffene blir de to mennene dømt til å betale erstatning til offerets etterlatte.

Påtalemyndigheten vil vurdere å anke dommen.

– Med tanke på hvor alvorlig denne saken er, det konfliktbildet vi mener det er en del av og de etterlatte, vil jeg sterkt vurdere om det er mulig å anke den, sier statsadvokat Andreas Schei til NRK.

Flere nyheter: