Menu
En mann ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo søndag kveld. Torsdag har en antatt gjerningsperson meldt seg for politiet. Foto: Annika Byrde / NTB

Straffedømt mann har meldt seg for politiet etter skytingen på Mortensrud

En mann i 30-årene har meldt seg for politiet og er siktet for grov kroppsskade etter at en mann i 20-årene ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo.

Av NTB | 02.06.2022 22:00:52

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen meldte seg for politiet selv, bekrefter politiet i en pressemelding sent torsdag kveld.

– Mannskaper i Enhet øst har sammen med tjenestepersoner fra andre enheter i Oslo politidistrikt jobbet hardt for å finne siktede. Dette har resultert i at siktede har meldt seg for politiet, slik at vi kunne pågripe ham. Han er nå siktet for grov kroppsskade med skytevåpen, sier politiinspektør Per Thomas Omholt.

Den siktede mannen er ifølge VG straffedømt en rekke ganger tidligere, deriblant for to skyteepisoder, våpenbesittelse, trusler, vinningskriminalitet, narkotika og ran. Mannes forsvarer hevder at skytingen på Mortensrud ikke har sammenheng med disse tidligere sakene.

Politiet fikk melding om saken klokka 19.23 søndag. Den skadde ble funnet ved Mortensrud kirke. Politiet jobber ut ifra at skytingen skjedde på en parkeringsplass i Mortensrudveien.

Politiinspektør Omholt sier at politiets sterkeste hypotese er at offeret ikke var tilfeldig.

– Vi etterforsker nå dette. Det er for tidlig å si om det har sammenheng med ulike kriminelle miljøer eller om det er et personlig oppgjør mellom disse to personene.

– Politiet har sikret gode bevis i saken og selve hendelsen er godt belyst allerede, sier politiinspektør Omholt.

Offeret, en mann i 20-årene, ble først omtalt som alvorlig skadd etter skyteepisoden. Han kunne imidlertid avhøres natten etter skytingen.

Personen som ble skutt, er nå skrevet ut av sykehuset, skriver politiet i pressemeldingen.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Flere nyheter: