reklame for Sheiken Bowling
Menu
MS-syk og tidligere Miss Norway-deltaker Celestina Andreassen støtter Andrea Nicole Nornes Freier. Colage/Foto: Roger Myrland / Daniel DeNiazi

Støtter Andrea (19) etter fotball-kommentar

Andrea Nicole Nornes Freier (19) har fått en rekke støtteerklæringer etter at hun fikk beskjed av en dommer i Miss Norway om å slutte med fotball.

Av Daniel DeNiazi | 09.11.2020 17:35:07

Miss Norway: – Finalen i seg selv var veldig moro. Det var god stemning, men bare fram til kåringen. Det kom fram en del som jeg ikke synes mye om. Jeg sitter med en spesiell følelse, sier Andreassen til Akershus Amtstidende.

Til avisen forteller Andreassen at hun reagerte på at det ble satt stort fokus på kroppen til 19-åringen fra Skudenes:

– For eksempel fikk en deltaker kommentarer fra en dommer at hun ikke passet inn fordi hun hadde for mye muskler i lårene.

Hun er blant de andre deltakerne som har valgt å ikke skrive under vinnerkontrakten.

MS-syk og tidligere Miss Norway-deltaker Celestina Andreassen støtter Andrea Nicole Nornes Freier.

I et instagram-innlegg skriver Celestina at noe av årsakene til at hun trakk seg fra kontrakten, er måten Nornes Freier ble behandlet på. Innlegget har nå blitt likt av over 400 personer og delt av flere kjente personer på kort tid:

– Jeg støtter henne veldig, og jeg er spent på å følge henne videre. Når det er sagt, og med et tungt hjerte, har jeg bestemt meg for å trekke meg fra plassering som 4. plassering, og jeg vil ikke lenger være tilknyttet Miss Norway fremover!

Les Også: Fikk beskjed om å slutte med fotball

Til Radio Haugaland opplyser Andreassen at hun er enig med Andrea om at det var for mye fokus på kropp, og at dette var helt utenfor de rammene som Miss Norway sto for.

– Vi var ikke klar over dette før finalen var over, og da forsto jeg at noe må være galt. Jeg har vært med på å fremme Miss Norway og det er synd når disse tingene har kommet fram.

Foto: Roger Myrland / Miss Norway

Etter at Radio Haugaland først omtalte saken, har 19-åringen mottatt en rekke støtteerklæringer.

– Folk har kommet bort til meg i butikken, treningssentre og på jobb for å gi sin støtte til meg!! Flere har tatt kontakt med meg over sosiale medier blant annet Snapchat for å gi sin støtte og høre hvordan det går, forteller 19-åringen til Radio Haugaland i kveld.

19-åringen fortalte tidligere at en dommer skal ha antydet om at hun måtte slutte med fotball fordi hun hadde for mye muskler i hofte-lår-region.

– Da jeg fikk den kommentaren ble jeg såret. Jeg ble veldig lei, og det var det som gjorde at jeg ble veldig skuffet. Jeg har alltid vært veltrent og sunn, men å få en slik kommentar mener jeg er helt utenfor det Miss Norway egentlig handler om. Kommentaren satte en demper på hele opplevelsen.

Saken har fått flere til å reagere, blant annet en psykologspesialist ved Haugesund sykehus:

– Det igjen har negativ påvirkning både på enkeltindivid og på samfunnsnivå. Jeg tenker generelt at det ikke er bra å kommentere direkte på kropp og utseende. Hvis vi skal forebygge problematisk kroppspress, er det viktig med realistiske kroppsidealer. Kropper er forskjellige fra naturens side, det å prøve å endre på kroppen for å passe inn i et ideal er ikke bra, sa psykologspesialist ved Haugesund sykehus, Ester Espeset til Haugesunds Avis.

Både dommer og ledelsen i Miss Norway har sagt at de ikke vedkjenner seg i det som er kommet frem.

Radio Haugaland har fått opplyst om at flere deltakere skal ha takket nei til å signere under vinnerkontrakten etter saken rundt 19-åringen.

Flere nyheter: