Menu
Stortingets finanskomité er delt om utbytte. Aps Hadia Tajik sier nei, Høyres Svein Harberg (bak) sier tja. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stortingsflertallet vil ikke si nei til utbytte til bedrifter som får krisehjelp

Regjeringspartiene og Frp vil ikke si nei til at bedrifter som får statlig krisehjelp kan ta ut utbytte. De rødgrønne vil ha utbyttestopp.

Av NTB | 19.03.2020 11:02:44

Økonomi og næringsliv: – Når man stiller statlige lån til disposisjon, må vi også være sikre på at de pengene ikke går til personlig berikelse, men til å sikre fellesskapets verdier. Dette er ikke tiden for ekstraordinære utbytter, sa Aps Hadia Tajik da partiene på Stortinget presenterte den andre økonomiske krisepakken torsdag.

– Vi kan ikke komme i en situasjon der underskudd blir fellesskapets ansvar, mens overskudd går til personlig berikelse, sier hun.

Aps linje deles av SV og Senterpartiet.

– Det er viktig at vi setter en absolutt grense på at det ikke kan betales utbytte. Dette gjelder også banker, sa SVs Kari Elisabeth Kaski.

– Dette er en nasjonal dugnad. Vi kan ikke bruke statlige bidrag til privat berikelse, slo hun fast.

Regjeringspartiene samt Frp er på sin side lunkne til å si nei til utbytte. Dermed er det foreløpig ikke flertall på Stortinget for å gjøre noe med utbyttereglene.

– Vi kan selvfølgelig ikke ha noen utbyttefest. Men vi må ta dette når det kommer fra regjeringen, sier Høyres Svein Harberg.

(©NTB)

Flere nyheter: