Menu
– Fremskrittspartiet har tatt til orde for at Vinmonopolet i Norge må forplikte seg til å ta inn lokalproduserte varer, og nå får vi flertall for dette, skriver partiets helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen, til NTB. Arkivfoto: E. Solberg / Radio Haugaland

Stortinget vil ha lokale varer i Vinmonopolets hyller

Stortinget vil at Vinmonopolet skal ta inn lokalproduserte drikkevarer. Helse- og omsorgskomiteen avga sin innstilling tirsdag.

Av NTB | 02.02.2021 17:08:04

Fritid: Hele komiteen stiller seg bak innstillingen til Frps representantforslag. Frp står imidlertid alene om de fleste av partiets øvrige forslag.

– Norge har en lang tradisjon for produksjon av egne drikkevarer i verdensklassen. Likevel finner man i for liten grad kortreiste, lokale eller norske produkter i hyllene på Vinmonopolet. Derfor har Fremskrittspartiet tatt til orde for at Vinmonopolet i Norge må forplikte seg til å ta inn lokalproduserte varer, og nå får vi flertall for dette, skriver helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen til NTB.

Hun peker blant annet på at det er rundt 20 håndverksdestillerier om lag 120 småskalabryggerier i Norge.

– Disse destilleriene og bryggeriene sørger for lokale arbeidsplasser, og vi må derfor også sikre at Vinmonopolets kunder i større grad får tilgang til lokalproduserte drikkevarer.

(©NTB)

Flere nyheter: