reklame for Utvik Autoservice
Menu
Kvotemeldingen skal avklare hvem som kan fiske, hvor mye de kan fiske, hvordan de kan fiske og hvordan fiskekvotene skal fordeles. Her ser vi en fiskebåt på feltet med Lofotveggen i bakgrunnen. Foto: Morten Hvaal, NTB

Stortinget utsetter kvotestrid – venter på Riksrevisjonen

Regjeringspartiene og Frp har besluttet å utsette innstillingen fra Stortingets næringskomité om fremtidens kvotesystem for fiskeriene fra 23. til 30. april.

Av NTB | 16.04.2020 19:32:24

Økonomi og næringsliv: Det bekrefter saksordføreren, Høyres Tom-Christer Nilsen, overfor ABC Nyheter. Avgivelsen av meldingen har flere ganger blitt utsatt på grunn av koronakrisen.

Kvotemeldingen skal avklare hvem som kan fiske, hvor mye de kan fiske, hvordan de kan fiske og hvordan fiskekvotene skal fordeles.

– Vi foreslår å utsette avgivelsen til 30. april. Det gir oss noen dager etter at Riksrevisjonen har levert sin vurdering, sier Tom-Christer Nilsen.

Riksrevisjonen vil etter planen legge fram sin rapport om forvaltningen av kvotesystemet i kyst- og havfisket 28. april.

I midten av mars varslet Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV at de hadde trukket seg fra samtalene med regjeringspartiene om fiskekvoter.

Kritikerne mener at dagens regler er overtrådt ved at store investorer har fått overta mye av fiskekvotene uten å oppfylle leverings- og aktivitetsplikten overfor kystsamfunnene.

Det er denne praktiseringen Riksrevisjonen er i ferd med å sluttføre sin vurdering av.

(©NTB)

Flere nyheter: