Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kunne fredag presentere Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Stoltenberg deltok digitalt fra Brussel. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stortinget stiller 21 spørsmål til regjeringen om ansettelsen av Stoltenberg som sentralbanksjef

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har en rekke spørsmål til regjeringen om ansettelsen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef.

Av NTB | 08.02.2022 16:05:32

Politikk: Komiteen er nå kommet til enighet om å sende brev til både finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om ansettelsen.

Komitéleder Peter Frølich fra Høyre mener hovedspørsmålet i saken er om ansettelsesprosessen har vært rigget til fordel for Stoltenberg.

– Jeg er veldig glad for at hele komiteen har samlet seg om spørsmålene, som stilles til både Vedum og Støre. Hele komiteen ser seg tjent med at disse grundige spørsmålene blir behandlet og besvart av regjeringen, sier Frølich etter møtet i komiteen tirsdag ettermiddag.

Han understreker at brevet og spørsmålene ikke betyr at det er åpnet kontrollhøring. Frølich sier regjerings svar vil avgjøre hva komiteen foretar seg videre.

(©NTB)

Flere nyheter: