reklame for smiaa
Menu
Tusenvis av permitterte venter fortsatt på pengene sine fra Nav. Nå sier Stortinget nei til å sikre disse en hasteutbetaling på 20.000 kroner før sommerferien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortinget refser regjeringen for treg utbetaling til permitterte – men sier nei til «sommerpenger»

Regjeringen får kritikk for at det har gått så tregt å få på plass ordningen med lønnstilskudd til permitterte. Men Stortinget sier nei til hasteutbetaling.

Av NTB | 17.06.2020 14:04:08

Arbeidsliv: Det går fram av en innstilling fra finanskomiteen som skal behandles i Stortinget fredag.

«Komiteen har forståelse for at koronapandemien utgjør en ekstraordinær situasjon, men mener likevel at utbetalinger burde skjedd raskere … Det er ikke akseptabelt at mange tusen går sommeren i møte uten å ha den inntekten de har krav på», heter det i innstillingen.

Men det sier et flertall av komiteen, med unntak av Rødt, SV og MDG, nei til.

Dermed ser det ut til at både Ap, Sp og Frp, som tirsdag uttalte til TV 2 at de stilte seg positivt til en slik hasteutbetaling, har snudd i saken.

I forslaget fra Rødt het det at forskuddet på 20.000 kroner ikke skulle føre til trekk i andre ytelser fra Nav enn lønnskompensasjonen og dagpenger, eller kreves tilbakebetalt.

– Det er bra at hele Stortinget nå kritiserer regjeringen for å ha vært for treige med å få på plass en løsning og krever at regjeringen sikrer inntekt til alle som fortsatt ikke har fått penger. Dessverre velger Arbeiderpartiet, Frp og Senterpartiet å lytte til regjeringens advarsler mot Rødts forslag, sier Moxnes til NTB.

I innstillingen understreker finanskomiteen at den forventer at regjeringen vurderer ytterligere tiltak for å sikre at folk raskt får pengene de har krav på, dersom de som har krav på lønnskompensasjon og har ventet lenge, ikke har fått penger i løpet av juni.

Onsdag behandlet finanskomiteen et forslag fra Rødt om at alle permitterte som fortsatt ikke har fått penger fra Nav, skulle få en hasteutbetaling på 20.000 kroner for å slippe å gå blakke i sommerferien.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skuffet over utfallet.

(©NTB)

Flere nyheter: