reklame for smiaa
Menu
Tidligere leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg, sier mer må gjøres for å få kontroll på hvor det er blitt av millionene Equinor betalte til Angolas statsoljeselskap. Foto: Terje Pedersen / NTB

Stortinget må vite hvor Angola-millionene ble av, mener Kolberg

Ap-tungvekter Martin Kolberg sier Stortinget må få endelig rede på de 700 millioner kronene Equinor utbetalte til Angolas statsoljeselskap.

Av NTB | 15.09.2020 22:38:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg mener Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité må ta denne saken opp igjen, sier Kolberg til E24.

Kolberg ledet Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vinteren 2016, da Equinors utbetalinger til Angolas statlige oljeselskap Sonangol var et tema i norsk offentlighet.

– Vel 700 millioner kroner, som Equinor har betalt både til et forskningssenter og sosiale fond, kan ikke redegjøres tilfredsstillende for etter ni år. Equinor bør nå gå i seg selv med tanke på de svarene de tidligere har gitt i denne saken, understreker Kolberg.

Han er spesielt tydelig på at Olje- og energidepartementet, som er Equinors største eier, på eget initiativ også burde gjennomgå saken.

(©NTB)

Flere nyheter: