Menu
Stortingspresident Tone W. Trøen sier det ikke er flertall for endre permitteringsreglene på nåværende tidspunkt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stortinget avbryter ikke ferien

Stortingets presidentskap sier nei til å avbryte Stortingets ferie for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen.

Av NTB | 29.06.2020 15:47:57

Medisin og helse: Det får VG bekreftet fra Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen.

Avstemningen ble holdt etter at Arbeiderpartiet og Rødt begge ba om en avklaring av spørsmålet om utvidelse av permitteringsordningen som er innført som følge av koronakrisen.

Hansen opplyser til avisa at Arbeiderpartiet og Senterpartiet var for å gjeninnkalle Stortinget, mens Høyre og Fremskrittspartiet var mot.

Resultatet ble 3–3.

Dermed brukte stortingspresidenten sin avgjørende stemme, og forslaget falt.

– Denne saken ble behandlet i Stortinget 19. juni. Det er ikke flertall for å endre permitteringsreglene nå, derfor er det heller ikke grunnlag for å ta saken opp på nytt i Stortinget. Stortinget vil tre sammen i sommer dersom det er nødvendig, skriver stortingspresident Tone W. Trøen i en epost til NTB.

Hun legger til at presidentskapet merker seg at regjeringen har varslet at de følger situasjonen tett, og at de vil ta initiativ til å eventuelt endre ordningen i dialog med partene i arbeidslivet.

(©NTB)

Flere nyheter: